Gör tatueringar i photoshop

Här kommer ett bra tips från Angelica, passar bra för fegisar som mig som inte vågar tatuera sig :)Ram runt inläggen

Jag tänkte visa hur man får en ram runt sina inlägg, så här ser det ut:
Det första du måste göra är att göra ramen så som du vill ha den, det gör du i ett bildprogram såsom photoshop. Sen sparar delar du upp ramen i 3 delar och sparar alla delar separat. Självklart har jag tänkt på er som inte har photoshop så jag gjorde en färdig ram som ni kan använda. Spara dessa 3 bilder:

När du har sparat dom så laddar du upp dom (eller dina egna ram-bilder) på din blogg i 600 px. Högerklicka sedan på bilderna och välj egenskaper och ta koden till översta bilden.
Gå sedan in stilmallen och leta upp h3, där under ska koden in, så här:


Det kan se annorlunda ut i din stilmall men huvudsaken är att du klistrar in koden efter background.

Sen kopierar du koden från mittenbilden och klistrar in den under "post's body text", så här ser det ut:
Här måste du ha med "repeat-y;" som ni ser i raden under det inringade.Och till sist kopierar du koden från den sista bilden och klistrar in den under "posted by txt". Så här ser det ut min stilmall:Det kan hända att du behöver justera marginalerna och "padding" för att det ska se bra ut och för att de 3 bilderna ska passa ihop, testa dig fram. Och du kan alltid tjuvkolla vad jag har för mått osv, det är inte säkert att mina mått passar i din stilmall men som sagt, testa dig fram. Lycka till!

Är du bra på photoshop?

Jag får många bra photoshop tips från mina läsare och tänkte ta hjälp av er för att hålla den här bloggen uppdaterad. Min tid räcker inte riktigt till och inte heller fantasin, så därför får ni mer än gärna maila era tips till mig så publicerar jag dom på bloggen och länkar till er, om ni vill. (den här bloggen har i nuläget några hundra besökare/dag, men det ökar när det börja komma fler uppdateringar).

Så om ni har något bra tips, gör en så tydlig guide som möjligt (ungefär som jag har gjort på den här bloggen) och maila din guide till mig på denise.janatuinen@hotmail.com , skriv även din bloggadress om du vill ha en länk :)


RSS 2.0